• U bevindt zich hier:
 • Home
 • /
 • Diensten
 • /
 • Dossieranalyse of AD onderzoek
Contact opnemen

ENgage werkgeversadvies B.V.
Deventerstraat 31
7311 LT Apeldoorn

Telefoon:  055 - 576 00 39
Email: info@engage-wa.nl

Bel mij terug

vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug!

Dossieranalyse of AD onderzoek

Een langdurig verzuimer of een mogelijke WIA-instromer leidt tot diverse van te voren lastig in te schatten situaties of vragen. Zal er sprake zijn van een loonsanctie? Welke uitkering binnen de WIA wordt verwacht? Is het verstandig om de werknemer in dienst te houden? Is prepensioen een optie? Om op dit soort vragen een antwoord te krijgen is een dossieranalyse de aangewezen weg.

Wat is een dossieranalyse
Een dossieranalyse start met het helder krijgen van de vraagstelling.  Aan de hand van deze vraag wordt gestart met het opvragen van dossierstukken, met schriftelijke toestemming hiervoor door de betrokken werknemer/uitkeringsgerechtigde. Als deze toestemming er echt niet kan komen, dan ontvangen wij de stukken graag geanonimiseerd. Voor het aanleveren van deze stukken sturen wij u vooraf een checklist. Vervolgens bestuderen wij de stukken en zoeken de diverse opties bij de vraagstelling die ons is opgegeven.

Waarom is een dossieranalyse effectief?
Onze adviezen worden vastgelegd in een uitvoerige rapportage waarin wij de vraagstelling, de situatieschets, de bevindingen, de diverse opties in de vorm van scenario’s en onze conclusies en aanbevelingen verwerken. Onze bevindingen beschrijven wij altijd vanuit een ‘informerend en lerend perspectief’; het verleden is voorbij, maar u kunt er vaak wel het nodige van leren. Een rapport wordt altijd afgesloten met een stappenplan.

Het rapport wordt na het opstellen telefonisch met u doorgenomen. Met het analyserapport weet u welke vervolgacties nodig of nuttig zijn rond het betreffende traject van ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid. Indien gewenst kunnen wij (tegen uurtarief) het vervolg in de vorm van trajectbegeleiding op ons nemen.

Voorwaarden
Om een dossieranalyse uit te kunnen voeren zijn de volgende zaken van belang:

 • Een heldere vraagstelling
 • Alle relevante documentatie; u wordt hierbij geholpen via een checklist
 • Een realistisch tijdpad; vooraf met u af te stemmen
 • Een verklaring rondom privacywetgeving; deze leveren wij u desgevraagd

Meer informatie
Onderwerpen voor een dossieranalyse kunnen zijn:

 • Advies gericht op het voorkomen van een loonsanctie/WIA instroom (dossier tijdens 104 weken)
 • Advies gericht op de mogelijkheden tot bezwaar/beroep op beslissingen van UWV ten aanzien van loonsanctie, WIA instroom
 • Advies gericht op hoe om te gaan met een uitkeringsgerechtigde in dienst (samenloop van loondoorbetaling met sociale uitkeringen zoals ZW, WIA, WW , WAO en WAJONG)

Wij kijken hierbij vanuit de wettelijke verplichtingen van werkgever bij ziekte en arbeidsongeschiktheid, vanuit de sociale zekerheid, vanuit arbeidsrecht en vanuit de financiële kant (UWV, verzekeraars, derde aansprakelijke partijen enz.).

Tarieven
?Een dossieranalyse met rapportage vraagt over het algemeen gemiddeld 6 uur tijd. Uw investering komt hiermee op € 900,- excl. BTW.
Dat is ook wat wij offreren. Uren kunnen naar beneden of naar boven afwijken van de geoffreerde 6 uur. Wanneer wij minder uren nodig hebben, brengen wij alleen de gemaakte uren in rekening. Wanneer wij meer uren verwachten nodig te hebben, overleggen wij vooraf met u alvorens de  extra uren te maken en in rekening te brengen.
Ons uurtarief bedraagt € 150,- excl. BTW.

Documenten
Een voorbeeld rapport dossieranalyse vindt u hier.

Bestellen
Wilt  u voor uw vraagstuk een dossieranalyse afnemen? Neemt u dan contact met ons op via ons algemene nummer of per mail.