Bel mij terug

vul hieronder uw telefoonnummer in en wij bellen u binnen 24 uur (op werkdagen) terug!

Laatste blog

Loondispensatie en loonkostensubsidie, het niet vertelde verhaal Uitgegeven op 30 maart 2018

Op 2 maart 2018 heeft het Ministerie opnieuw een uitgebreide brief gestuurd over de... Naar de blog >

Contact opnemen

ENgage werkgeversadvies B.V.
Deventerstraat 31
7311 LT Apeldoorn

Telefoon:  055 - 576 00 39
Email: info@engage-wa.nl

Toekomst 12-jaarsproduct; een gouden toekomst!

16 maart 2017 door Janthony Wielink | 0 Reacties
enkvest_-_kluwer-15-4_279x0

De verzekeringsmarkt is de wonden aan het likken van de exercitie van het samenvoegen WGA-vast en WGA-flex. Eén conclusie is duidelijk; veel kleine werkgevers zijn terug naar UWV. Binnen het 12-jaarsrisico blijft dus alleen de verzuimverzekering over, want de werkgever is voor ZW en WGA verzekerd bij UWV. En dat voor minstens drie jaar, als het om terugkeerders gaat. In de wat grotere werkgeversmarkt is er wel ruimte voor ZW en WGA. En daar zie je dan ook combinatiedekkingen ontstaan die leiden tot een pakket verzekeringen en diensten die het 12-jaarsrisico afdekken. Echter, mondjesmaat geadviseerd en gesloten.

Gelukkig is er opnieuw hulp. En opnieuw van minister Asscher. Want hij heeft het plan geopperd (brief 22-12-2016) om de WGA eigenrisicodrager een voordeeltje te geven. Namelijk het laten vervallen van de loonsanctie bij onvoldoende re-integratie; het derde ziektejaar. En dat zou een enorme boost zijn van het 12-jaarsproduct. Juist ook voor de kleine MKB werkgever. Deze sluit dan namelijk een pakket verzekering voor loon bij ziekte, ZW en WGA bij één verzekeraar. Deze verzekeraar helpt serieus bij re-integratie met een hoge intensiteit en kwaliteit. Ze moeten namelijk wel, want er is geen UWV meer die toetst. Daar heeft de werkgever voordeel aan. En het volgende voordeel: er volgt nooit een loonsanctie. Dus deze dreiging is er niet.

Ik zou het wel weten als MKB werkgever. Geef mij maar zo’n pakket verzekeringen. En dat mag wat meer kosten dan bij UWV. Want een mogelijke loonsanctie is veel duurder dan de besparing op de premie. Namens de verzekeringsmarkt bedankt, minister Asscher!

0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

Plaats een reactie
Naam*E-mail*
Bericht