Nieuwe collega Ajita de Goede

Mij werd gevraagd of ik mezelf wil voorstellen.  Natuurlijk wil ik jullie graag iets over mijzelf vertellen. Mijn naam is Ajita de Goede, geboren en getogen in Apeldoorn.  Daar woon ik nu nog steeds. Ik ben getrouwd met René en samen hebben wij een dochter van 13. Ik heb jarenlang fanatiek dressuurwedstrijden gereden en heb nu het stokje doorgegeven aan mijn dochter die deze hobby nu met veel plezier beoefent. Ons paard is inmiddels 25 jaar en mag zijn oude dag nu slijten op een boerderij in Friesland die speciaal oude paarden en pony’s opvangt. Af en toe maak ik nog wel een ritje met het paard van mijn vriendin want het blijft toch kriebelen. Daarnaast houd ik van zwemmen, verre reizen maken en lezen. Ik sport daarnaast ook in de sportschool (dat laatste is niet echt mijn hobby maar wel nodig).

Na mijn middelbare school ben ik direct gaan werken bij het toenmalige GAK (nu UWV geheten). Eerst op de afdelingen waar ze woon en werkvoorzieningen regelden maar daarna als behandelend beambte AAW/WAO. Ik regelde o.a. de uitkeringen en schreef de beslissingen. Door een van de eerste grote reorganisaties bij UWV werd mijn werk minder leuk. Ik ben daarom overgestapt naar Centraal Beheer Achmea en ben gestart met het regelen van de pensioenuitkeringen. Pensioenen regelen was niet echt mijn ding dus toen er een inkomensafdeling werd ingericht voor aanvullende WAO uitkeringen ben ik daar gaan werken. Gedurende mijn tijd als uitkeringsregelaar WAO ontstond er een afdeling schadelastbeheersing bij Achmea. Dit leek me leuker dus ik maakte een overstap naar deze afdeling waar ik mij ging bezighouden met diverse activiteiten om de schadelast te verlagen. Helaas verhuisde mijn afdeling naar Hoofddorp en zag ik na 6 maanden deze reisafstand niet meer zitten.

Er was bij De Amersfoortse verzekeringen een vacature als re-integratieadviseur en daar ben ik bijna 13 jaar werkzaam geweest. Daar heb ik mij het casemanagement werk pas echt eigen gemaakt. Door de jaren heen ben ik meegegroeid met alle wijzigingen in de sociale zekerheid waaronder het ontstaan van de WIA. Helaas verhuisde De Amersfoortse naar Utrecht en ook nu vond ik de reistijd te lang. Daarnaast vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben opnieuw in dienst getreden bij Achmea als WIA Casemanager. Deze afdeling zit in Apeldoorn zodat ik weer op de fiets naar mijn werk kon. De afgelopen 5 jaar heb ik daar met plezier gewerkt. Tijdens de afgelopen jaren heb ik diverse studies op het gebied van de sociale zekerheid opgepakt waaronder een post HBO sociale zekerheid. Ik heb daarnaast WFT inkomen in bezit waarvoor ik uiterlijk begin volgend jaar mijn PE examen moet doen om dit diploma geldig te houden.

De laatste tijd liepen mijn visie op de aanpak van de Verzuim/WIA dossiers en de visie van Achmea helaas uiteen. Dit heeft mij doen besluiten om bij Engage Werkgevers advies te solliciteren. Ik heb enorm veel zin om bij jullie aan de slag te gaan. Ik blijf het casemanagement een prachtig vak vinden en hoop dat ik wat kennis kan brengen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Graag leer ik natuurlijk ook van mijn collega’s en onze ENgage-relaties.